JukkaPartala.fi
Etusivu
Kuka Jukka on?
Kuuntele saarnoja
Kuvia
Yhteystiedot
Jukka Partala

Kuka Jukka on:

Jukka on mouhijärveläinen evankeliumin työntekijä

Jukka Partala asuu Mouhijärvellä ja hänen perheeseensä kuuluvat vaimo Paula sekä kahdeksan lasta: Sanna, Tuomas, Hanna, Mari, Johannes, Matias, Miina ja Markus.

Jukka syntyi perusluterilaiseen kotiin 1950-luvulla, jossa äiti opetti iltarukouksen. Jukalle uskonasiat eivät kuitenkaan merkinneet mitään, eikä hän uskonut Jumalan olemassaoloon. Tärkeää hänelle oli saada jännittävä ja mielenkiintoinen elämä. Urheilu oli yksi hänen kunnianhimoisia lempiharrastuksiansa.

Kaikesta menosta ja menestyksestäkin huolimatta elämä alkoi jossakin vaiheessa tuntua tyhjältä. Kun tämä tunne yhä kasvoi, Jukka heitti ilmaan sanat: ”Jumala, jos olet olemassa, niin ilmoita itsesi!”

Jumala alkoi puhua näyissä

Jumala kuuli tosissaan olevan miehen huokauksen. Alkoi tapahtua asioita, joita Jukka ei osannut odottaa. Erään pelin jälkeen, kun hän otti urheilutossut pois jalastansa, hän yllättäen kuuli selvästi sanat: ”Sinun ei tarvitse enää koskaan laittaa tossuja jalkaan suoritusmielessä”.

Seuraavaksi Jukka näki unen, jossa hän seisoi kultareunainen Raamattu käsissään. Iso kirja lipesi sormien välistä ja putosi maahan, jolloin sen kultareunukset alkoivat hehkua kuumasti.

Jukka oli ihmeissään siitä, että hän alkoi saada tällaisia näkyjä, mutta ei uskonut edelleenkään Jumalaan.

Sitten tapahtui jotakin vielä hätkähdyttävämpää: Jeesus ilmestyi ja sanoi: ”Minä annan sinulle suurempia seikkailuja ja fiiliksiä, kuin maailma sinulle antaa”. Tämän ilmestyksen jälkeen nuori mies alkoi olla kypsä raottamaan ovea Herralle.

Eräässä hengellisessä kokouksessa Jukka sitten ilmaisi halunsa julkisesti lähteä seuraamaan Jeesusta. Sekään ei tapahtunut ihan tavallisesti. Uskoontulokutsun aikaan hän vain huomasi, että hänen kätensä nousevat ylös. Nyt jälkeenpäin Jukka on vakuuttunut, että enkeli hänen vierellään kävi nostamassa ne.

Uskoon tulemisen suurin asia oli iankaikkisen elämän löytyminen, anteeksianto synnin ja syyllisyyden painon alta ristiinnaulitun ja ylösnousseen Jeesuksen kautta!

Palvelutyötä laajalla rintamalla


Jukan sydämen kaipuu evankeliumin työhön sai alkunsa melkein heti uskoon tulon jälkeen. Hän meni Hilja Aaltosen kokoukseen ja tämän juttusille. Voideltu ja kokenut evankelista profetoi henkilökohtaisesti Jukalle: ”Vakkasestasi ei ole puuttuva jyviä. Mene ja anna itsesi Jumalan työhön”. Siitä saakka Jukka on ilolla noudattanut tätä näkyä.

Jukka palvelee laajalla rintamalla eri puolilla hengellistä kenttää. Hän mm. opettaa, julistaa, tekee katutyötä ja toimii evankelistana ja sielunhoitajana. Hän ei halua rajoittaa palvelua mihinkään tiettyyn tunnustuskuntaan, koska silloin se voisi rajoittaa Jeesuksen työtä. Hän on toiminut mm. luterilaisissa seurakunnissa, helluntaiseurakunnissa, vapaaseurakunnissa, metodisteissa ja lestadiolaisten parissa. Hän on tehnyt työtä myös useiden vuosien ajan Israelissa.

Herra on antanut jänittävän elämän

Jukka luonnehtii itseään Jumalan pellon sekatyömieheksi tai juoksupojaksi, ja hän haluaa tehdä sitä mihin Jumala häntä milloinkin kutsuu. Tätä hän on noudattanut jo noin 30 vuotta, ja haluaa noudattaa edelleen. Hän sanoo, että on totisesti saanut Jumalan lupaamaan jännittävän ja mielenkiintoisen elämän. Ja Herran seikkailu jatkuu.